ادمین
تاریخ نشر: 1403/11/28
با عمومی شدن فضای اینستاگرام و تب رقابت فالور و تعداد بازدید و لایک، پای تقلب هم به این بازی وارد شده است. فالورهای فیک یا فالورهای تقلبی یا ساختگی، لایک تقلبی، کامنت تقلبی و ... ترفندهایی هستند که متاسفانه برخی پیج ها برای پرمخاطب نشان دادن خودشان استفاده میکنند. این موضوع به ویژه در کشور ما ایران، با توجه به ذهنیت و فرهنگ خاص مردم ایران بسیار پررنگ تر از سایر جاهای جهان میباشد. ناگفته نماند از آنجایی که ایجاد فالور فیک، نیازی به رمز صفحه ندارد هر کسی میتواند برای هر پیجی در اینستاگرام فالور فیک ایجاد کند که این در نهایت موجب کاهش اعتبار آن صفحه خواهد شد. بسیاری از پیج ها که گاها در بین آنها پیج های بزرگ و معتبری هم وجود دارد، از این ترفندها برای بالا بردن هزینه تبلیغات خود استفاده میکنند. ناخودآگاه در ذهن ما اینطور شکل گرفته که هر چه یک پیج فالور و لایک بیشتری داشته باشد ارزش بالاتری برای انجام تبیلغات دارد و بنابراین هزینه آن نیز بایستی بیشتر باشد و این یعنی سو استفاده از آگاهی پایین مردم برای کسب سود بیشتر!
ما در این مطلب میخواهیم به شما کمک کنیم تا بتوانید فالور واقعی را از فالور فیک تشخیص دهید. برای این تشخیص هم میتوان از روش های فنی استفاده کرد و هم از روش های روانشناختی. که با توجه به پیچیده بودن روش های فنی، ما تمرکزمان را بر روی روش های روانشناختی تشخیص فالور فیک از فالور حقیقی میگذاریم. با نکاتی که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد شما قادر خواهید بود با درصد احتمال بسیار بالایی فالورهای فیک را از فالورهای حقیقی تشخیص دهید.
چه پیج هایی ممکن است فالور فیک داشته باشند؟
اولین قدم این است که دقت کنید، اگر پیجی فالور نسبتا زیادی دارد، حتما تاریخ ایجاد آن پیج را مطابق شکل زیر بررسی کنید:
در صفحه اصلی پیج اینستاگرام، سه نقطه بالای سمت راست را بزنید و از منوی ظاهر شده گزینه About this account یا به فارسی: "درباره این حساب" را بزنید. مطابق شکل زیر، تاریخ ایجاد آن پیج برای شما نشان داده خواهد شد:
اگر پیج مورد نظر تعداد فالور بالایی داشته باشد ولی تاریخ ایجاد آن جدید یا نسبتا جدید باشد، آن پیج مشکوک به داشتن فالور فیک میباشد. توجه کنید که این فقط احتمال است و استثنائاتی نیز وجود دارند. برای مثال پیج افراد معروف میتوانند در زمان کوتاهی فالورهای بسیار زیادی جذب کنند. بنابراین بررسی نکات دیگر نیز بسیار مهم میباشد.
قدم دوم بررسی یک پیج از لحاظ داشتن فالور فیک، بررسی تعداد فالور و نسبت آن با تعداد لایک و ویوی ریلزهای آن است. برای مثال اگر یک پیج 50k فالور دارد ولی تعداد لایک و ویو های آن به بیش از 100 نمیرسد آن پیج به احتمال خیلی بالا تعداد زیادی فالور فیک دارد. از یاد نبرید که لایک و ویو هم میتواند فیک یا تقلبی باشد.
قبل از ادامه توجه کنید که برای تشخیص درست تر، چند نکته زیر را با هم استفاده کنید و هرگز از یک نکته برای تشخیص نهایی استفاده نکنید. هرچند ممکن است گاها بتوانید فقط با یک نکته از نکات زیر، فیک بودن یک اکانت اینستاگرام را تشخیص دهید.
فالورهای فیک معمولا یا عکس پروفایل ندارند و یا عکس پروفایل آنها برای یک حساب اینستاگرام مناسب نیست. عکس بی کیفیت، عکس نامرتبط، عکس طبیعت، نوشته و ... میتواند احتمال فیک بودن آن اکانت را بالا ببرد.
معمولا نام کاربری صفحات فیک دارای تعداد زیادی حروف یا اعداد تصادفی میباشند. برای مثال نام های کاربری زیر را ببینید:
این نوع اسامی احتمال فیک بودن اکانت را بالا میبرد. نکته بعدی در مورد اسم اکانت، نام های خارجی برای صفحات ایرانی است. برای مثال اگر دیدید یک پیج چندین فالور با اسامی خارجی دارد، آن خارجی ها فیک هستند که اگر دقت کنید آنها بسیاری از نکات فیک بودن را نیز دارند.
نداشتن بیوگرافی یا داشتن بیوگرافی بسیار کوتاه یا نامربوط به پیج یا متنی مشکوک. توجه داشته باشید که جدیدا به به روی کار آمدن هوش مصنوعی و استفاده از آن در ساخت اکانت های فیک، تشخیص آن را دشوارتر کرده است چون که هوش مصنوعی میتواند اسامی طبیعی تر، بیوگرافی طبیعی تر و ... تولید کند. اما به هر حال هنوز هم در بسیاری از موارد قابل تشخیص هستند.
اکانت های فیک اینستاگرام یا پست ندارند، یا در حد دو سه تا پست دارند. معمولا تاریخ آن پست ها در یک روز میباشد. معمولا پست های خاص و جذابی ندارند و شما به عنوان یک انسان احتمال دارد متعجب شوید که چرا یک نفر باید زمان بگذارد و چنین چیزی را پست کند! همچنین اگر به کپشن پست ها دقت کنید متنی بی ارزش و بی کیفیت را خواهید یافت. اگر چنین مواردی دیدید احتمال فیک بودن آن بالا میرود.
نکته بعدی در مورد تعداد فالور و فالویینگ های صفحات هست. معمولا اکانت های فیک تعداد فالورشون خیلی کمتر از تعداد فالویینگ هاشون هست. شما براحتی یک عدم تعادل را در تعداد فالور و فالوییننگ اکانت های فیک میتوانید مشاهده کنید. احتمالا اگر به صفحات فالورهای یک اکانت فیک سر بزنید، خود آنها هم فیک خواهند بود. یا شاید بهتر است بگوییم بسیاری از آنها فیک خواهند بود.
اگر با بررسی تمام موارد بالا هنوز تردید دارید که آیا یک پیج فیک هست یا واقعی، میتوانید به چند نفر از آنها پیام ارسال کنید. رعایت این نکته در ارسال پیام مهم است که تنها از یک کلمه ساده مانند "سلام" استفاده نکنید. پیام را طوری بنویسید که احتمال پاسخ دادن به آن بالا باشد. برای مثال میتوانید بنویسید:
سلام عذر میخوام. سوال مهمی دارم.
سلام ببخشید شما فلان پیج رو میشناسید؟
و...
حال ممکن است مجبور باشید یک الی چند روز صبر کنید. اگر از هیچکدام از اکانتها پاسخی به پیام شما ندادند میتوانید احتمال بالا دهید که آنها فیک هستند.
با دقت در موارد بالا میتوانید با درصد بالایی فالورهای فیک را تشخیص دهید. اگر صفحه خود شما دارای اکانت های فیک باشد بهتر است آنها را حذف کنید. چون داشتن فالور فیک علاوه بر اینکه شما را در الگوریتم های اینستاگرام جریمه میکند، اعتماد مخاطبین را نیز از شما سلب میکند. آیا خود شما حاضرید با کسی همکاری و تعامل داشته باشید که فالور و بازدیدهای تقلبی به شما ارائه کرده است؟ قطعا خیر!
بطور خلاصه نه در فضای مجازی نه تقلب کنید و نه اجازه بدهید با تقلب، از شما و مخاطبان دیگر سو استفاده شود و این کار با بالا بردن دانش و آگاهی میسر میشود.